Завърши ремонтът на стария път между Хасково и Кърджали

Завърши ремонтът на стария път между Хасково и Кърджали през селата Мост и Манастир с дължина над 26 км, съобщават от Агенция „Пътна инфраструктура“.

За най-пряката връзка между Хасково и Кърджали вече е издадено разрешение за ползване. Ремонтът се проточи повече от очакваното и дълги години създаваше проблеми на пътуващите.

Инвестицията е за над 17 млн. лв. с ДДС. Основно ремонтираният участък обхваща част от булевард „България“ в Кърджали. Той започва от кръстовището с булевард „Беломорски“ до изхода на града, преминава през селата Жинзифово, Чифлик и Мъдрец и завършва след село Мост. Отсечката осигурява достъпа на жителите на с. Седловина, с. Жинзифово, с. Чифлик и с. Мост до областния център.

Рехабилитираният път е с подменена асфалтова настилка и подобрено отводняване, нови осигурителни системи, бордюри, пътни знаци и маркировка. Ремонтирани са 6 мостови съоръжения – в град Кърджали, при „Балабан дере“, над река Скалище, над река Перперек в с. Чифлик, в с. Мъдрец, над жп линията Кърджали – Хасково, както и на сводовия водосток в с. Чифлик. С изпълнението на проекта са подобрени транспортно-експлоатационните качества на третокласния път, който не е основно ремонтиран повече от 30 години. Повишена е безопасността на движение и удобството при пътуване. По-добрата инфраструктура ще стимулира развитието на туризма в региона, тъй като обновената отсечка ще осигури по-бързо, сигурно и спокойно придвижването на хиляди туристи до археологическия комплекс „Перперикон“, средновековната крепост „Моняк“ и природния феномен Каменните гъби, допълват от АПИ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *