Съдът в Кърджали реши: Задържаният за 49 броя пистолети остава в ареста

Днес, 16.03.2022 г., в открито съдебно заседание по частно наказателно дело №277/2022г., образувано по искане на Районна прокуратура – Кърджали, Районен съд – Кърджали взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на обвиняемия Р.Б.И., на 52 г. от гр. Кърджали.

Същият е привлечен като обвиняем по досъдебно производство на Районна прокуратура – Кърджали за това, че в периода от 05.03.2022 г. до 11.03.2022 г. в гр. Кърджали са държани и предадени другиму огнестрелни оръжия – 49 броя пистолети с идентични марка и фабричен номер – марка „TAURUS“, за боеприпас 9х19 мм и с пълнители без боеприпаси, но с един и същ номер, без надлежно разрешение по Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия – престъпление по чл.339, ал.1 от Наказателния кодекс.

Заседанието по делото пред районния съд се проведе чрез осъществена електронна видео връзка по Skype между съдебния състав, прокурора и защитата в съдебната зала на съда, и обвиняемия в помещение в  Сектор „Арести“ при Районна служба „Изпълнение на наказанията“ – Кърджали.

Определението не е окончателно и може да бъде обжалвано и протестирано в тридневен срок пред Окръжен съд – Кърджали. Заседанието пред въззивната инстанция е насрочено за 22.03.2022 г. от 14:00 ч., в случай на подадена жалба или протест.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *