Алейна Мехмед от Арда бокс постигна блестяща победа за 30 секунди /Видео/

  • Днес на ринга се качва Ергюнал Сабри

Валентина ИВАНОВА

В първите си двубои на Държавното лично отборно първенство по бокс в Ботевград девойките на „Арда бокс“ показаха високо ниво и защитиха името на кърджалийската школа.

Първият кръг на шампионата и Купа България за мъже и за девойки започна на 29 март и ще продължи до събота, 2 април.

На Алейна Мехмед бяха необходими по-малко от 30 секунди, за да се справи със своята противничка. В най-тежката категория, +80 кг, тя нокаутира състезателката Елита Цвятославова от „Добруджа“ – Добрич.

Дамла Имам направи своя дебют на републиканския ринг в категория 50 кг. Тя загуби срещу много силната състезателка Ева Борисова от ЦСКА и отпадна. Треньорът Стоян Узунов е доволен от показаната игра и оценява представянето й като добро.

Еда Сюлейман при 75-килограмовите и Селджан Рамадан в кат. 46 кг в четвъртък продължават битката за медали.

Алейна и Дамла са ученички в Езикова гимназия „Христо Ботев“ в Кърджали. Училището вече е известно в боксовите среди. В него завърши средното си образование най-известният боксьор на Кърджали Ергюнал Сабри, двукратен европейски шампион.

Селджан и Еда учат в Средно училище „Отец Паисий“.

В турнира са записани над 60 момичета от 27 клуба. При мъжете участниците са 120 от 45 клуба. Двубоите ще бъде проследени и от старши треньора на националния отбор Жоел Арате, който ще гледа и за нови попълнения в представителния ни тим.

Спортен клуб „Арда бокс“ е представен от Ергюнал Сабри. Той днес се качва на ринга в категория 51 кг, тъй като в неговата традиционна категория няма достатъчно записани боксьори. Негов противник е Димитър Димитров от „Ротунда“ – Благоевград.

Преди дни най-титулуваният боксьор на Кърджали се завърна с бронзов медал от първенството на Стария континент до 22 години, което се проведе в град Пореч, Хърватия.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *