Синдикатите договориха 2000 лв. заплата за лекари и 1500 лв. за сестри

Правителството е одобрило „сериозно увеличение“ на заплатите в здравеопазването. Това съобщи председателят на националния синдикат „Защита“ Красимир Митов два дни след като медици от столичната университетска болница „Царица Йоана-ИСУЛ“ излязоха на протест заради отпадащите т. нар. ковид добавки към възнагражденията им.

„Благодарение на протестите, които започна синдикатът, и на нашите искания, които са още от миналата година, вчера в кабинета на премиера Кирил Петков е договорено сериозно увеличение на заплатите в сферата на здравеопазването. Не само за болница ИСУЛ, а за цялата страна. То ще е 900 лв. за санитар, 1500 лв. за сестра 2000 лв. за лекар“, съобщи Митов пред bTV.

Той добави, че поетият ангажимент от министър-председателя ще доведе до временно спиране на протестите. Но добави, че следващата седмица ще има нови разговори, за да бъдат финализирани детайлите по предварителното споразумение.

„Това, което ние направихме, досега никой не го е правил – коментира още Митов. – Затова искаме специално да поздравим всички работещи сестри и лекари в ИСУЛ, които дръзнаха да излязат да си потърсят правата. Търсехме диалога. Надяваме се, че диалогът ще продължи, за да доведем до още по добри неща както за работещите в сферата на здравеопазването, така и за българските пациенти.“

Източник: СЕГА

1 Отговор

  1. Анонимен каза:

    Глупости,та Аз ги изкарвам тези 2000лв. за ден.Болницата,частният кабинет,рушвета?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *