Кметовете на Минерални бани и Стамболово се срещнаха с депутати

Среща на народни представители от 29-ти Многомандатен избирателен район – Хасково с кметовете на общините Минерални бани и Стамболово се проведе днес в Областна администрация – Хасково по покана на областния управител Катя Панева.

Срещата е поредна. Подобни се проведоха преди време и с кметовете на в Харманли, Свиленград и Димитровград. Предстоят и следващи, с представителите на останалите общини. Идеята е всеки от кметовете да сподели пред депутатите какви проблеми има в съответната община, за да потърсим заедно решения, каза в началото на срещата областният управител на Хасково Катя Панева.

Участие в днешната дискусия взеха народните представители Лозко Лозев, Младен Запрянов, Мюмюн Мюмюн, Сезгин Мехмед, Силви Кирилов, кметът на Минерални бани Мюмюн Искендер, кметът на Стамболово Аднан Йълдъз, както и експерти. Трети мандат съм вече кмет, но за първи път се срещаме по този начин с народни представители, затова приветствам, категоричен бе Мюмюн Искендер. Той сподели, че с изграждането на водопровод е почти решен проблемът с питейната вода на няколко населени места, но трябва да се намерят средства за пречиствателни станции.

Кметът на Минерални бани коментира още, че туризмът трябва да е по-приоритетен за държавата. Акцентира още, че в района идват много колоездачи и е редно да се помисли за велоалея между две общини. Аднан Йълдъз засегна темата за кладенци за питейна вода, покрай брега на река Арда, които по думите му могат да бъдат компромерирани, тъй като всяка година, след дъждовете, брегът на реката се доближава до тях. Друго, което каза, бе, че трябва да се направят проверки дали камиони, каращи инертни материали от кариера в Долно Черковище, не са претоварени, тъй като, ако това се допуска, се разрушават пътищата.

Дискусиите продължиха близо 3 часа, през които бяха споделени доста мнения по разнообразни теми, сред които за класификацията на язовирите, за възможността да се назначават по програми повече хора към общините, които да се занимават с поддръжката и почистването, да се ограничават нерегламентирани сметища, да се помисли за допълнителна охрана по селата и др.

Присъстващите народни представители споделиха, че такива формати са градивни, защото така се заздравява диалогът между централната и местната власт.

Източник: mineralnibani.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *