Прекадетите и кадетите на ВК АРДА се завърнаха с победи от турнири

Божидара АНГЕЛОВА

Завършиха двата волейболни турнира за прекадети и кадети в зона Странджа, които се играха в дните от понеделник до четвъртък през изминалата седмица. И в двата турнира кърджалийските волейболисти се представиха успешно и завоюваха победи.

В надпреварата за прекадети, възпитаниците на треньора Елин Карабашев претърпяха загуба в първия ден от силните отбори на Нефтохимик и Сливен, но след това записаха две категорични победи. Трябва да се отбележи, че основният състав на кърджалийския отбор на прекадетите (които трябва да са до 15 г.) се състои от по-малки на възраст волейболисти от останалите. Това прави техния успех по-труден и по тази причина по-значим.

Нашите представители при кадетите (до 17 г.), с треньор Павел Митев, се представиха повече от блестящо. След като губеха с 2:0 в първия мач срещу отбора на Нефтохимик, все пак го надиграха с 3:2. По същия начин надмогнаха и домакините от Берое Стара Загора с 3:2 и победиха с 3:0 отбора на Деа Бургас. Така станаха първи в зона Странджа и продължават в следващите турнири за участие във финалите на републиканското първенство, като датите ще бъдат обявени допълнително.

В края на тази седмица в зала „Арпезос“ ще се играе регионалното първенство за момчета до 13 г.  Нашите малки волейболисти, водени от треньора Елин Карабашев, ще се срещнат на терена с отборите на Димитровград, Берое, Сливен и Нефтохимик Бургас, В събота се играят 3 мача, а в неделя – два. Очакванията на ръководството са момчетата от отбора да се представят добре, тъй като голяма част от тях играят в тима на прекадетите, а този опит е незаменим.

Привържениците на волейбола в града са поканени да подкрепят 13-годишните ни момчета, като домакини. Срещите ще се предават наживо и във Фейсбук в профила на Muisin Gabacli.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *