14 години ще бъде изплащан рекордният в историята на тотото джакпот

14 години ще бъде изплащан рекордният в историята на тотото джакпот от 11,7 милиона лева. Той бе спечелен в четвъртък с фиш за 1,20 лева, пуснат някъде в Сливен.

Късметлията има 45 дни да се яви в централата на тотото на улица “Хайдушко изворче” в София с талона, за да си потърси печалбата.

Според последните промени в закона и правилника на тотализаторите сумите от джакпота се изплащат на части за максимум 14 години.

Това се направи заради изследванията на психолози по т.нар. проклятие на големите пари. Според тях, когато сумата се изплати изцяло, може да доведе до страшни сътресения в живота на печелившия. Така се действа в повечето развити държави.

Отпадна и вариантът да се получи цялата сума срещу удържане на данък общ доход, както е например в САЩ. Там могат да ти приберат и до четвърт от сумата, ако я искаш накуп.

Така късметлията ще получи първоначално 200 бона в срок от 45 дни от явяването му в централата.

14-те години са записани в правилника на тотото, като това е максималният срок. Или всеки месец той ще получава по 69 734,53 лв.

Всички пари са абсолютно освободени от данъци и заради това навремето при социализма доста бармани и сервитьори причакваха печелившите пред централата на тотото, която бе в Спортната палата, и им даваха парите на ръка, за да могат след това да узаконят приходите си. Има слухове, че това се прави и днес, но няма никакви доказателства.

Законът забрани и да се обявяват милионерите, каквото бе едно от условията за получаването на милионите в миналото. Така тотото загуби един от най-силните си козове за реклама. По този начин станаха ясни имената на няколко от 120-те тотомилионери. В историята единствено покойният вече перничанин Росен Русимов призна, че е прибрал печалба от милиони. В същия тираж имаше и печеливш фиш в Бобов дол, но така не стана ясно кой е взел парите.

Всичко това бе представено като мерки против зарибяването с хазарт, след като тотото остана отново монополист в цифровите игри.

По времето на частните лотарии, които се контролираха от Васил Божков, тотото бе изправено пред фалит и чак през миналата година завърши на печалба.

За неделя обаче останаха над 1 милион лева в играта “6 от 42”, където доста време не е падал джакпотът. Този за “6 от 49” ще бъде около 2,1 милиона лева, защото минималният джакпот е 2 милиона. Гарантираният за играта “Зодиак” пък е 3 милиона.

Източник: 24chasa.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *