Дните на поезията „Пеньо Пенев“ започват в Димитровград

Димитровград ще бъде столица на поезията от 27 април до 4 май, когато ще са Дните на поезията „Пеньо Пенев“. Програмата ще започне с поклонение на паметника на поета в едноименния парк, съобщават от общината.

На следващия ден в Градска библиотека „Пеньо Пенев“ ще се проведе поетична вечер на димитровградските поети с участието и на Акустично джаз трио. Поредицата от събития ще продължи в петък, когато в двора на НАОП „Джордано Бруно“ ученици от Националната гимназия за сценични и екранни изкуства – Пловдив ще поднесат поетичен спектакъл по стихове на Борис Христов „Крилете на вестителя“.

Няколко изложби ще могат да се разгледат по време на поетичните празници. В градската библиотека ще бъдат изложени материали от периодичния печат със заглавие „Хумор и сатира. Горчиво-ироничните усмивки на Пеньо Пенев“. Другата изложба ще предложи на публиката книги от фонда на отдел „Изкуства“ към библиотеката под заглавие „Пеньо Пенев в изкуството“.

В съботния ден програмата е наситена с още разнообразни събития и предлага на ценителите откриване на фотоизложба и концерти на Акустично джаз трио и Забавно духов оркестър.

Кулминацията на тържествата е на 4 май, когато ще бъдат връчени националната и международна литературни награди на тазгодишните лауреати.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *