Нова площадка зарадва децата от Дрангово в навечерието на Великден

Валери НЕДЯЛКОВ

Децата от Дрангово се радват на нова съвременна детска площадка в двора на училището. Тя беше открита в навечерието на Великден. Изградена е със средства от бюджета на община Кирково. Щастливи сме, че това се случва преди традиционният  празник на селото, който ще се състои 21 май в двора на училището, след двегодишно прекъсване заради пандемията, казва кметът Радостина Чилингирова.

По думите й това е очаквана придобивка за децата и техните родители. В центъра на селото в двора на кметството има уреди за фитнес на открито, които се използват от по-големите деца. Другото място, където могат малчуганите да си играят е в двора на детската градина, която се посещава от над двадесет деца.

С откриването новата детска площадка в двора на училището се оформя цялостен комплекс за големи и малки деца. Докато малките се люлеят, учениците могат играят на многофункционалната спорта площадка с изкуствена трева.

Детската площадка е с гумирано покритие. Монтирани са люлки, пързалка и други съоръжения. Оставено е място за пясъчник. Монтирани са кошчета. Предвидени са и пейки. Отворен е специален вход към нея, през който могат да влизат майки с колички.

По великденските празници площадката бе изпълнена с деца. Възползваха се и децата, дошли от градовете на гости при бабите си за празниците.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *