Задържаха двама за незаконна сеч в землището на село Бенковски

Нов живот

Двама са били задържани в Районното управление в Кирково след незаконна сеч, съобщават от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

На 21 април е бил получен сигнал на единния европейски номер 112, че в землището на село Бенковски са били незаконно отсечени 29 дървета от черен бор. След оглед на мястото на произшествието е образувано досъдебно производство по чл.235, ал.1 от Наказателния кодекс за извършена сеч и превоз на дървесина без редовно писмено позволително.

В хода на образувано досъдебно производство и организирани издирвателни действия полицейски служители стигнали до двама, съпричастни по случая – 35-годишен секач и длъжностно лице на 52 г., които са задържани за срок до 24 часа в полицейското управление. Полицейски служители открили и част от отсечените дървета в частни домове на жители на община Кирково.

По случая са били разпитани 8 лица, иззети са били и документи. Изяснява се съпричастността на още едно лице като евентуален поръчител на незаконната сеч. Разследващ полицай и група „Криминална полиция“ в РУ-Кирково продължават работата по случая.

 

1 Отговор

  1. Анонимен каза:

    Хейй окрадаа балкана начи

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *