Цветарите от ЦСОП „Д-р П. Берон“ Кърджали се завърнаха от участие в Национално състезание по озеленяване и цветарство

За поредна година ЦСОП „Д-р П. Берон“ участва със свой отбор в Националното състезание по озеленяване и цветарство, проведено в гр. Бургас от 28 до 30 април 2022 г. Домакинът на състезанието, Професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Кольо Фичето“, създаде невероятна организация за изява на талантливите 19 отбора цветари от цялата страна в аранжирането на кошници, бутикови букети и букети микс. Шест от отборите бяха  ученици със специални образователни потребности.

Събитието, състояло се в Морската градина, съвпадна с откриването на XXXVII Национална изложба на цветя с международно участие „Флора Бургас 2022“. Красотата и уханието на цветята, разнасяно от морския бриз, въодушевиха участниците в състезанието за създаване на прекрасни и неповторими цветни аранжировки.

Отборът от ЦСОП „Д-р П. Берон“-Кърджали беше представен от учениците със специални образователни потребности Айше Ахмед и Бурджу Ахмед от професионална паралелка „Озеленяване и цветарство“. Под ръководството на  директора на ЦСОП и преподавателите Момчилова и Русева те сътвориха своите цветни вълшебства.

Всички отбори получиха награди и поздравления от образователния експерт в МОН  Маргарита Гатева, чиято лична заслуга е включването на ученици със СОП  през последните 15 години в Националното състезание по озеленяване и цветарство.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *