Започна празникът „Гергьовден” в Кирково, след обяд ще пеят Николина Чакърдъкова и Деси Слава

Нов живот

Започна честването на  „Гергьовден” в Кирково. В навечерието на празника момичета към Центъра за подкрепа за личностно развитие пресъздадоха част от обичая. Събраха пролетни китки, вързаха ги разноцветни конци и ги прикачиха към своите накити, за да могат да ги разпознават. Поставиха ги в менче, покрито с ръчно изтъкано покривало, да престоят през нощта под бял трендафил. Момичетата донесоха в менци „мълчаната вода” от близкия до селото извор.

В 11 часа днес на площада в Кирково започна народно веселие с оркестър „Мечта” от Хасково. От 12.30 часа ще има Гергьовско надпяване и надиграване. След това ще продължи народното веселие. Гвоздеят на програма е концерт-спектакъла на Николина Чакърдъкова и Неврокопските танцьори, който започва в 16 часа. Час и половина по-късно на сцената ще се качи поп-фолк звездата Деси Слава.

В 13 часа се очаква в центъра оркестър GRUP „EXTRA” от Гърция да поздрави жителите и гостите на община Кирково по случай пролетния празник, известен като Гергьовден и Хъдърлез.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *