Съкровищата на земята изпълниха музея в Ивайловград, изложбата ще остане една година

  • Експонатите са част от колекцията на Национален музей „Земята и хората“
  • Организиратор е геолого-проучвателната компания „Тинтява Експлорейшън“

Нов живот

Кристали, минерали и руди от цял свят заблестяха в уникална експозиция в Общинския исторически музей – Ивайловград. Изложбата носи името „Съкровищата на Земята“, а експонатите са част от колекцията на Национален музей „Земята и хората“. Организатор е геолого-проучвателната компания  „Тинтява Експлорейшън“ с подкрепата на Община Ивайловград.

Изложбата беше открита от кмета на Ивайловград Диана Овчарова, д-р Петко Петров от „Земята и хората“, международният експерт по полезни изкопаеми и дългогодишен преподавател в Минно-геоложкия университет проф. д-р Венелин Желев и организаторите от „Тинтява Експлорейшън“.

„Организираме такава изложба за първи път и вярваме, че ще бъде интересна както за хората в Ивайловград, така и за туристите, които посещават нашия красив край. Има какво да се види – и от изложбата, и от Източните Родопи“, каза кметът на града Диана Овчарова.

Посетителите ще имат възможността да видят съвсем отблизо съкровищата на Земята и да се убедят сами защо ги наричаме подземни богатства. Показваме кристали, руди и минерали от Мозамбик, Казахстан, Русия, Украйна, Узбекистан, Афганистан и от още десетки места“, обясни изпълнителният директор на геолого-проучвателната компания „Тинтява Експлорейшън“ Даниел Маринов.

Изложбата ще гостува в града до 12 май 2023.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *