Седем учители от Кърджалийска област бяха наградени с грамоти „Неофит Рилски“

Валери КОВАЧЕВ

Министерството на образованието и науката удостои седем преподаватели от различни учебни заведения в област Кърджали с грамоти „Неофит Рилски“ за дългогодишна и цялостна професионална трудова дейност в системата на образованието. Това са Мехмед Мехмед от Професионална гимназия по икономика „Алеко Константинов“, инж. Росица Табакова от Професионална гимназия по електротехника и електроника, инж. Марияна Стратиева – директор на Професионална гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“, Марина Димова от Езикова гимназия „Христо Ботев“, инж. Нина Терекиева – директор на Професионална гимназия „Васил Левски“, Ани Милева от ОДЗ „Ян Бибиян“  в Кърджали и Мария Тенева от СУ „Отец Пайсий“ в Кърджали.

Грамотите им бяха връчени днес официално от началника на Регионално управление на образованието Гроздан  Колев. Получавайки приза „Неофит Рилски“ вие получавате една благодарност за труда, който сте положили. Вие носите жар в сърцата си и работите всеотдайно, с много енергия, с която заразявате колегите си. Благодаря ви, че по този повод хората в Кърджали и областта ще чуят за успехите на образованието, което на практика е част от всеки един дом, каза в обръщението си Гроздан Колев.

Отличените са предложени за награждаване от училищата, от синдикат „Образование“ към КТ „Подкрепа“ и от Синдиката на българските учители.

Марина Димова получи две грамоти, тъй като е номинирана от училището и Синдиката на българските учители.

Освен грамоти наградените получиха и по една книга от Регионално управление на образованието.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *