COVID-19 прогноза за Кърджали на 100 хил  Ниво 1 Днес (21); 03/07 (25 ↑) ; 04/07 (29 ↑) ; 05/07 (34 ↑)

Предпразнично първокласниците на „Славейков“ се срещнаха с героите на страната Книгария Гост им беше Божидара Ангелова, позната и като Леля Приказка

Теодора ТЕНЕВА

В навечерието на 24 май първокласниците от СУ „П.Р.Славейков“ имаха интересно преживяване в света на книгите. Най-малките славейковчета се срещнаха с авторката на „Здравей, Книгария“ – Божидара Ангелова, позната сред децата още и като Леля Приказка.

Тя им представи своята новоиздадена детска книга, в която разказва за света на книжните издания – Книгария. По време на срещите детската писателка разказа на учениците приказни истории, които истински забавляваха малчуганите, но и съдържаха поуки, които те трябва да помнят. Какво се случва ако книгите не бъдат четени и защо изобщо трябва да четем? Колко важна е писмеността – делото на светите братя Кирил и Методий, което честваме на 24 май? Защо е необходимо да учим на азбуката и да се учим да пишем? Отговорите на тези въпроси търсиха заедно първолачетата и г-жа Божидара Ангелова.


След срещите с детската писателка малките славейковци се убедиха, че няма по-голямо вълшебство от знанието, а то е скрито в различни книги, които трябва да бъдат прочетени.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error: Съдържанието е защитено!