Сладкарница „Орфей” в Момчилград стана втори дом за пенсионерите

Всеки делник пенсионерите и хората с увреждания се събират в Сладкарница „Орфей” в Момчилград да се ободрят с кафе и да  споделят проблемите си.

Заведението с управител Борис Сребров проявява съпричастност към техните нужди и имайки предвид ниските им пенсии, е намалил с 50% цената на кафето.

Пенсионерите са доволни, защото се радват на вниманието на работещите сладкари под ръководството на  майстор-сладкаря Ренгинар Юмер, които понякога ги изненадват със сладки вкусотии.

С усмивка ги обслужва и Сабиха Хаджиариф, продавач- консултант. Понякога се случва нещо забравено от тях, тя веднага го връща на собственика. Така например преди дни пенсионерка изтървала 20 лева. Сабиха, въпреки че не знаела телефона й, я издирила и предала парите.

Наскоро хората със зрителни увреждания проведоха своето годишно-отчетно събрание и екипът на сладкарницата ги зарадва с  подарени тридесет и пет пасти.

Селвер Салим, 83.годишна, изказа своята благодарност и настоява чрез страниците на „Нов живот”да благодари на всички работещи там затова, че заведението се е превърнало във втори дом за тях и им помага да преодолеят психическата бариера от покачване на цените и лекарствата и с помощта на споделеното да се почувстват по- добре.

Текст и снимки: Стайко Кафов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *