Хор „Севги“ от Бурса завладя сърцата на ардинчани с магията на турските народни песни

Гюнер ШЮКРИ

Истински фурор бе концертът на хор „Севги“ от Бурса в Ардино. Културната проява, организирана от общината и народно читалище „Родопска искра“, се проведе на новата сцена в обновения център на родопския град и предизвика огромен интерес. Сред присъстващите бяха кметът на община Ардино инж. Изет Шабан, председателят на Общинския съвет Сезгин Байрям. Тук бяха още областният председател на ДПС Ресми Мурад и общинският лидер на ДПС-Ардино Шахин Байрамов.

Концертната програма бе открита с изпълненията на дамската група за турски фолклор при читалище „Родопска искра“ с ръководител Пенка Нешева. А музикантите от Бурса завладяха сърцата на присъстващите с магията на уникалните турски народни песни и доказаха, че музиката не признава граници и е мост на единението между хората.

Преди началото на музикалния празник, кметът на община Ардино инж. Изет Шабан, връчи на диригента и ръководител на хор „Севги“ Мелтун Кадъоглу плакет, който съдържа послания за мир, приятелство, любов, надежда, толерантност, свобода, благоденствие, вяра, истина. Той поздрави музикантите от Бурса, като изтъкна, че музиката е мост към душите и мечтите. От своя страна Мелтун Кадъоглу подари на кмета на общината инж. Изет Шабан и областният лидер на ДПС Ресми Мурад плакет. Подаръци получиха още председателят на Общинския съвет Сезгин Байрям, общинският председател на ДПС Шахин Байрамов, зам.-председателя на Обществения съвет за закрила на културното наследство Селяхидин Карабашев и председателят на читалищното настоятелство на НЧ „Родопска искра“ Юксел Исмаил. От името на всички музиканти, Мелтун Кадъоглу изказа най-сърдечните си благодарности на домакините за топлото посрещане. Той заяви, че музиката е нещо, което създава един културен мост между страните. „За музиката няма граници“, каза още той.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *