Кърджали осъмна с тематични пейки във форма на отворена книга, посветени на 24 май (Снимки+Видео)

  • Украсата е по идея на Комисията за борба с противообществените прояви на малолетните

Валентина ИВАНОВА

С кратко тържество в Градската градина в Кърджали беше открит тематичен кът, посветен на предстоящия празник 24 май. Монтирани са две пейки, като едната е посветена на на Светите братя Кирил и Методий. На нея е изписан химнът „Върви народе възродени“ във връзка с навършването на 130 години от създаването му. Втората пейка е на тема „Кърджали – град на толерантността“. А близкостоящите дървета са окичени с големи букви.

Украсата е изградена по идея на Комисията за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните, а деца от ОДК-Кърджали рецитираха стихотворения и побързаха да снимат, седнали на новите придобивки.

В навечерието на 1 юни – Деня на детето, ще бъде добавено още една тематична пейка.

Даниела Стефанова, секретар на Комисия заяви пред Нов живот: Единствено и само от нас зависи да живеем в чист и подреден  град, в който децата растат щастливи, а възрастните дават личния си пример те да се превърнат в отговорни и достойни личности. Нека пазим природата и града чисти, за да им се наслаждаваме пълноценно. Заедно градим нашето утре.“ и именно това е идеята на инициативата.

Пейките са монтирани точно срещу входа на общината и надеждите на всички са те да бъдат опазени.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *