Мюмюн Искендер: 24-ти май е празник, символизиращ достойнството, традицията и духовността на българския народ

Нов живот

Кметът на община Минерални бани Мюмюн Искендер отправи поздравителен адрес към учители, ученици, просветни и културни дейци, както и към жителите на общината по повод Деня на българската просвета и култура и славянската писменост.

Ето какво каза той:

„24-ти май e празник, в който всички ние се прекланяме пред силата на българското слово, пред нашите първоучители – Светите братя Кирил и Методий. Този ден не е просто един от официалните ни празници. По своя културен размах, тяхното дело има не само национално значение – то е част от европейската и световна културна съкровищница! 24-ти май е празник, символизиращ  достойнството, традицията и духовността на българския народ, както и силата и волята му да пази своя език и култура.

Уважаеми учители, пожелавам Ви все така неуморно да следвате Вашата мисия, завещана ни от предците – да образоваме нашите деца, бъдещето на България. Все така да обичате, цените и пазите родния език, чрез който да отваряте прозореца на знанието към света. На всички Вас пожелавам здраве, професионални успехи и самочувствие, с което да предавате на идните поколения своите знания, душа и любов! Гордейте се със своята просветна мисия и пазете националната ни идентичност!“

Скъпи ученици, бъдете любознателни и последователни в откриването на нови хоризонти! На този празник, Ви пожелавам да успеете да оцените житейските уроци, които получавате в училище, за да можете да ги предадете на поколенията след Вас.

Уважаеми читалищни дейци и членове на самодейните групи, поздравявам Ви за труда и постоянството ви, за вдъхновението и дръзновението, с което отстоявате българската идентичност, предавайки традициите и обичаите от поколение на поколение.

Мюмюн Искендер

Кмет на община Минерални бани

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *