Млади журналисти към читалището в Стремци зарадваха болни деца в Кърджали

Здравейте!

Ние сме от клуба на младия журналист към читалището в Стремци – Едже Мюмюн и Еда Раиф от 7 клас, Азизе Рейхан, Окан Мурад, Джем Севгин, Мерве Мехмед, Мелтен Шенол, Алперай Хасан, Берай Метин от 6 клас и Аксел Шабан от 5 клас. Няколко поредни години по случай Рождество Христово правим кутии с подаръци и ги носим в детското отделение на болницата в Кърджали, с това просто искаме да зарадваме болните деца. Сега обаче с нашия ръководител на клуба Петър Рашков решихме да зарадваме тези деца на 24 май. (Има ли значение в кой ден ще накараш детските очи да светят от радост!) С нас бяха и секретарят на читалището в Стремци Йълдъз Йълмаз, и библиотекарката Кезбан Рахми.

Интересувате ли се как започна всичко?

Беше може би преди седем-осем години. Тогава ние от клуба получихме такива кутии, пълни с подаръци, от фондация „ДАР” в Кърджали. Толкова много се радвахме! И още на следващата наша сбирка заявихме на нашия ръководител, че ние също ще направим такива кутии и ще ги занесем на други деца. Речено-сторено! Така се роди идеята, която продължаваме и досега. Надяваме се – ще продължим и занапред.

Не смятаме, че правим кой знае какво. Просто един малък жест на внимание. Но ако го направят повече деца (а защо пък само деца?), в повече очи ще грейне радост. През това време ние научихме и нещо друго – по-блажено е да даваш, отколкото да получаваш.

Ще кажете защо? Ами защото видяхме как се радват малките деца и техните майки в болницата.

И това ни стига!

От клуба на младия журналист при читалище „Огнище” в Стремци

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *