Ергюнал Сабри от Арда бокс си осигури бронз, продължава по пътя към златото

Валентина ИВАНОВА

От далечен Ереван, столицата на Армения, пристигна радостната новина, че днес, 27 май, звездата на „Арда бокс“ Ергюнал Сабри – Оги е победил състезателя от Ирландия Рики Несбит в мач в категория 48 кг. Там тече Европейското първенство по бокс за мъже, което ще приключи на 31 май. Кърджалийският състезател е показал интелигентна и находчива игра и с лекота е спечелил двубоя, като всички съдии са подкрепили неговата победа.

Българският национален отбор се води от треньора Борислав Бояджиев.

Ергюнал Сабри вече е влязъл в златните страници на спортната история като най-успешния боксьор на Кърджали за всички времена. Той е първият боксьор от града край Арда станал европейски шампион. Печели златото на първенството на Стария континент за юноши през 2017 г. в Курортния комплекс „Албена“. А две години по-късно покорява европейския връх при младежите на шампионата в София.

През 2021 г. спечели бронз на шампионата на Стария континент за младежи до 22 години в Италия. Миналата година дублира успеха, класирайки се на трето място на Европейското в същата възрастова група в Хърватия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *