COVID-19 прогноза за Кърджали на 100 хил  Ниво 1 Днес (21); 03/07 (25 ↑) ; 04/07 (29 ↑) ; 05/07 (34 ↑)

Ергюнал Сабри от Арда бокс си осигури бронз, продължава по пътя към златото • В Ереван тече Европейското първенство по бокс за мъже

Валентина ИВАНОВА

От далечен Ереван, столицата на Армения, пристигна радостната новина, че днес, 27 май, звездата на „Арда бокс“ Ергюнал Сабри – Оги е победил състезателя от Ирландия Рики Несбит в мач в категория 48 кг. Там тече Европейското първенство по бокс за мъже, което ще приключи на 31 май. Кърджалийският състезател е показал интелигентна и находчива игра и с лекота е спечелил двубоя, като всички съдии са подкрепили неговата победа.

Българският национален отбор се води от треньора Борислав Бояджиев.

Ергюнал Сабри вече е влязъл в златните страници на спортната история като най-успешния боксьор на Кърджали за всички времена. Той е първият боксьор от града край Арда станал европейски шампион. Печели златото на първенството на Стария континент за юноши през 2017 г. в Курортния комплекс „Албена“. А две години по-късно покорява европейския връх при младежите на шампионата в София.

През 2021 г. спечели бронз на шампионата на Стария континент за младежи до 22 години в Италия. Миналата година дублира успеха, класирайки се на трето място на Европейското в същата възрастова група в Хърватия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error: Съдържанието е защитено!