COVID-19 прогноза за Кърджали на 100 хил  Ниво 1 Днес (21); 03/07 (25 ↑) ; 04/07 (29 ↑) ; 05/07 (34 ↑)

Очаква се цената на водата в област Кърджали да се повиши с около 30%

Нов живот

„ВиК” ООД в Кърджали е внесло в Комисията по енергийно и водно регулиране /КЕВР/пет годишен бизнес-план, в който е залегнало увеличаване цената на водата с  около 30 процента. Това стана ясно днес на пресконференция на управител на дружеството инж. Славчо Славков във връзка с изпълнението и напредъка по проекта „Доизграждане и реконструкция на водоснабдителната система и канализационната мрежа на обособената територия, обслужвана от „ВиК” ООД гр. Кърджали”. КЕВР одобрява плана. След това за всяка година утвърждава цената на водата. Очаква се да бъде увеличена с около 30 %

Причините за очакваното увеличение на цената на водата са поскъпването на електроенергията, покриването на собствените разходи от 6.7 млн.лева, които са дългосрочен заем, за изграждането на така наречения втори воден цикъл в Кърджали, увеличаването на минималната работна заплата, поскъпването на горивата и материалите.

Инвестициите, които прави „ВиК” в момента по проекта за реконструкцията на водопроводната мрежа са сериозни. Общата стойност на проекта е 67 762 390 лв., като от тях 49,7 млн. лева са безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „Околна среда” и 6.7 млн. лв. собствени средства.  Реконструира се магистралния водопровод от Помпена станция „Ненково” до пречиствателната станция за питейни води в Енчец. Разширява се вътрешната водопроводна мрежа в Кърджали и Момчилград. Доизгражда се канализационната мрежа в кърджалийските квартали „Гледка”, „Горна Гледка”, „Прилепци” и в село Резбарци.

2 Отговори

  1. ЕДНА БЪЛГАРКА каза:

    А КАНАЛИЗАЦИОНАТА МРЕЖА НА УЛИЦА Д-Р
    ГЕОРГИ ПОПМАРИНОВ 22- КОГА ЩЕ СЕ ИЗГРАДИ, В ЦЕНТЪРА НА ГРАДА ДО БОЛНИЦА „АТАНАС ДАФОВСКИ „?????????????

  2. Анонимен каза:

    Е най-сетне ! Браво ! Това е да си монополист и никой да не ти държи сметка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error: Съдържанието е защитено!