Златаровци отново на върха, Йорданка Маркова от 11 клас е с национално отличие

Нов живот

Ученичката Йорданка Маркова от XI б от  ПГ по туризъм “Проф. д-р Асен Златаров“ гр. Кърджали завоюва призово място в Национален конкурс за литературно ученическо есе на тема “Значението на Парламента и ролята на народния представител в управлението на държавата“ организиран от Фондация “Спортен Плевен” с подкрепата на Министерството на образованието и науката и под патронажа на депутата от 47-то Народно събрание Антония Димитрова.

Наградата за отличените ученици бе посещение на Народното събрание, запознаване с работата и с историята на Парламента и наблюдение на пленарно заседание. По този повод  – на 27 май 2022 г, ученичката бе поканена да посети българския Парламент.

На срещата  присъстваха още и народните  представители Христо Симеонов и Цветелина Симеонова – Заркин и двамата от комисията по образование и наука  в 47-то НС. Те разказаха на учениците за  работата си в парламента и отговориха на ученически въпроси. Най вълнуващия момент бе срещата  с Председателя на Народното събрание Никола Минчев.

Той  им разказа за своята работа и отговори на въпроси. Лично Председателя на НС  им връчи наградите за участието в конкурса.

Да  бъде все така всеотдайна и успешна пожелаха от училищното ръководство на Йорданка Маркова.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *