Общинският съвет в Ардино прие финансовия отчет на местната болница

Гюнер ШЮКРИ

Общински съвет – Ардино проведе в петък своето редовно заседание. Дневният ред включваше дванадесет точки. Общинските съветници приеха годишния финансов отчет за 2021 г. за дейността на местната Многопрофилна болница за активно лечение. Управителят на болницата д-р Гюнер Осман уточни, че финансовото състояние на лечебното заведение въпреки високите цени на електроенергията, горивата, лекарствата и хранителните продукти е добро.

Общинският съвет утвърди единодушно и структурата на училищата, детските градини и Центъра за подкрепа на личностното развитие (ЦПЛР) – ОДК и транспортната схема за учебната 2022/2023 година в община Ардино.

Местните парламентаристи дадоха съгласие обектите за водоснабдяване на четири населени места (Голобрад, Китница, Червена скала и Гърбище) да преминат в управление на Асоциацията по ВиК на обособена територия, обслужена от „ВиК“ ООД  – Кърджали, на ВиК активи и съоръжения – публична общинска собственост за стопанисване, поддържане, експлоатация, както и за предоставянето на ВиК услуги на потребителите.

И на това заседание бяха гласувани обичайните разпоредителни сделки с недвижими имоти, общинска собственост, удължаване на срокове на договори за наем на общински нежилищни помещения, както и отдаване под наем на земи от общинския поземлен фонд.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *