Крумовград завърши сезона с обрат над Саяна (Хасково) и вече мисли за Втора лига

Крумовград приключи сезона в Югоизточната Трета лига с победа над Саяна. Отборът, воден от Стефан Генов, постигна обрат срещу хасковлии и се наложи у дома с 3:1. По този начин „синьо-жълтите“ завършват с преднина от 12 точки на върха пред днешния си съперник.

Тейнур Марем даде аванс на гостите в 26-ата минута, а малко след това Аурел Мусай (29) възстанови равенството. През втората част домакините бяха по-активни и логично стигнаха до обрат. Мирослав Будинов (72) и Олджай Алиев (75) се разписаха за крайния успех.
Към края на срещата тимът на Саяна остана с 10 души на терена, след като Костадин Пеев получи втори жълт картон.

Именно между тези два отбора беше битката за първата позиция в хода на сезона, но хасковлии направиха няколко грешни стъпки в последните кръгове и не успяха да оставят интригата за днешния директен сблъсък помежду им.

Крумовград допусна само две загуби през кампанията и заслужено ще бъде част от Втора лига през следващия сезон.

В 6-ата минута Вълчан Чанев пробва да изненада Благой Макенджиев с директен удар от фал, но опитът на офанзивния играч на гостите не бе увенчан с успех.

В средата на първото полувреме домакините създадоха най-чистото положение в мача до момента. Калоян Стефанов пресече топката в центъра на терена, напредна по левия фланг и я пусна към Мирослав Будинов. Той от своя страна я продължи към Аурел Мусай, който стреля мощно, но стражът на Саяна се отчете с добра намеса.

В 26-ата минута гостите откриха резултата. Тейнур Марем се оказа на точното място в наказателното поле при корнер и с хубав изстрел от въздуха направи Макенджиев безпомощен – 0:1.

Още преди да измине половин час игра Крумовград се върна в срещата. Аурел Мусай получи хубав пас с гръб към противниковата врата, добре овладя кълбото, обърна се и стреля неспасяемо в левия ъгъл.

До края на първата част играта се развиваше в половината на хасковлии, като в добавеното време домакините дори стигнаха до попадение, което обаче бе отменено заради засада.

В 60-ата минута Цветелин Радев се извиси над всички в наказателното поле на Саяна и с глава стреля под гредата, но със сетни усилия Владимир Койнов успя да избие в ъглов удар.

В 72-рата футболистите на Стефан Генов организираха добра атака отляво, при която Рафаел Верон центрира към връхлитащия Мирослав Будинов, а той от движение изпрати кълбото в мрежата на гостите – 2:1.

Само 180 секунди по-късно Крумовград стигна и до трето попадение, с което уби интригата в двубоя. Олджай Алиев овладя трудна топка и я пусна към Джунейт Яшар, който хладнокръвно преодоля противниковия страж.

В 82-рата минута Костадин Пеев остави своя отбор в намален състав, след като получи втори жълт картон и трябваше да напусне терена.

До края на мача крумовградчани имаха възможност да направят победата си още по-изразителна, но се отчетоха с няколко пропуска пред вратата на Саяна и резултатът остана непроменен.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *