Караянчева в Припек: Тук срещам уют и топлота, вярвам в доброто бъдеще на селото

Нов живот

Вие сте истински родопчани – работливи, жизнерадостни, носители на автентични традиции.  А децата Ви са самородни таланти.  Толкова уют и топлота срещам тук, толкова багри и усмивки…Щастлива съм, че през годините държавата инвестира много в благоустрояването на селото, в ремонта на пътищата, на улиците, на читалището, в построяването на спортно игрище и обновяването на училището. Хубаво ми е да съм сред вас и да виждам искреността в очите ви, да стисна ръцете ви, да си кажем добра дума и да празнуваме след двегодишно прекъсване. С тези думи се обърна към жителите на село  Припек председателят на 44-то Народно събрание Цвета Караянчева. Тя бе специален гост на традиционния пролетен събор на селото, който се завърна в културния календар на Източните Родопи след принудителната ковид-пауза.

Самодейци от Припек, Джебел и Кърджали завладяха публиката с песни и танци. Припекчани от различни краища на страната и чужбина се завърнаха в родното място. „Поздравявам кмета Стефан Джуванов за грижите, които полага, за да бъде Припек едно наистина живо село. Нека и през идните години да се събираме тук, да се веселим, да се поздравяваме и да си пожелаваме едно по-добро бъдеще!“, пожела Караянчева.

„Ние, родопчаните, сме щедри и сърцати хора. По нрав сме смирени и търпеливи, но когато в душата ни е празник, сме свикнали да пеем, свирим и играем, така че да се разлюлее цялата планина“, каза кметът Джуванов. Където и да отидат, припекчани винаги се връщат – към родното място, към корените и традициите си, към паметта за дедите си и тяхната неподправена обич към земята. Докато е жива тази броеница от ценности, ще живее духът на Припек, ще стъпваме уверено и с гордо вдигнати чела, ще се борим селото ни да се развива и ще браним своята самобитност“, заяви той.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *