Собствениците на електромобили ще паркират безплатно във всички зони за платено паркиране в Кърджали

Нов живот

На днешното си заседание Общинският съвет в Кърджали прие Наредба за изменение и допълнение на Наредбата за организация на транспортната дейност и безопасността на движението на територията на община Кърджали. За това гласуваха 32-ма общински съветници, а осем от групата на ГЕРБ се въздържаха. Промените касаят зоните с платено почасово паркиране „Синя зона”. Както е известно от 1 март тази година Общинско предприятие „Паркинги, гаражи и зони за паркиране” пристъпи към практическо изпълнение на дейностите, свързани със „Синя зона”. Измененията и допълненията в Наредбата са предизвикани от някои възникнали проблеми при прилагането на „Синя зона”.

В обхвата на зоната за платено паркиране „Синя зона” се въвеждат – месечен, седмичен и дневен абонамент. Стойността за месечен абонамент е 100 лв. без ДДС, за седмичен – 30 лв. без ДДС, за дневен – 5 лв. без ДДС. Абонаментът се закупува от ОП „Паркинги, гаражи и зони за паркиране” или от търговските обекти, партньори на предприятието.

Според приетите промени собствениците и ползвателите на електромобили ще паркират безплатно във всички зони за платено паркиране. Това право ще се удостоверява с документ, издаден от ОП „Паркинги, гаражи и зони за паркиране” след подаване на заявление по образец, лична карта и регистрационен талон на автомобила. Документът ще се издава в 14-дневен срок, след заплащане на стойността му и ще се поставя на вътрешната страна на предното стъкло на автомобила по начин, незатрудняващ осъществяването на контрол. Това са част от приетите промени.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *