COVID-19 прогноза за Кърджали на 100 хил  Ниво 2 Днес (174); 15/08 (146 ↓) ; 16/08 (130 ↓) ; 17/08 (113 ↓)

ГЕРБ в Кърджали са против разширяването на Синята зона в областния град Според тях Пазарът на производителите не е изпълнил предназначението си – превърнал се е в тържище на прекупвачи

Групата на ГЕРБ в ОбС не подкрепи разширяването на т.нар. Синя зона и гласува против отчета на общинското дружество „Пазар на производителите“. На вчерашното заседание на разпоредителния орган бяха гласувани промени в Наредбата за организация на транспортната дейност и безопасността на движението, които касаят управлението и експлоатацията на зоните за платено почасово паркиране, въвеждането на абонаментни такси, разширяването на обхвата и др.  Според съветниците от ГЕРБ, допълването на списъка с улици и междублокови пространства в идеалния и широкия център на града е прибързано и нецелесъобразно на този етап. Гонят се бързи финансови резултати без да се отчитат интересите на гражданите – липсват буферни паркинги, няма контрол на трафика, противопоставят се хората, които живеят в обхвата на Синята зона срещу работещите в центъра.

Съветниците от ГЕРБ гласуваха против годишния отчет на Пазара. Дружеството продължава да генерира задължения, сумата на собствения му капитал не може да покрие пасивите, а оздравителната програма не дава очакваните резултати. Пазарът продължава да е на загуба и не съумя да се изпълни предназначението си, а именно – да бъде тържище на производители, а не на прекупвачи, смятат от ГЕРБ.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error: Съдържанието е защитено!