COVID-19 прогноза за Кърджали на 100 хил  Ниво 2 Днес (156); 17/08 (142 ↓) ; 18/08 (130 ↓) ; 19/08 (118 ↓)

Караянчева изумена: Кърджали на 2 юни без заря, нямало перо за „фойерверки“ в бюджета

С изумление прочетох, че областният управител на Кърджали бил твърдо „ЗА“ да има  Тържествена заря-проверка за Деня на Ботев, но не разполагал със средства, за да я организира. Защото подобни мероприятия, които възпитават патриотичен дух у младите, били въпрос на…бюджет.

А в бюджета нямало заложени такива пари. Как предшествениците му са покривали разходите за събитието, г-н Делчев не знаел, пък и явно не си е направил труда да попита, независимо, че сред тях има негови близки приятели и сътрапезници.

Приоритетите  на държавата били други. Очевидно в бюджета на областната администрация няма перо „фойерверки“. Но това не е попречило на всички областни управители на Кърджали, от Ангел Коджаманов насам през Иванка Таушанова и Бисер Николов до Илия Илиев и Никола Чанев да я превърнат в традиция.

За съжаление, тази година в навечерието на 2 юни, площадът в Кърджали остана тъмен и тих. Даниел Делчев не намери за нужно да организира заря. Намери единствено шаблонното оправдание, че пари няма. Нагледният урок по родолюбие се отлага. Дано Кърджали да дочака по-добри времена. И по-добри управници.

1 Отговор

  1. Дядо Ташко от РОДОПИТЕ каза:

    Караянчева заради вашата приятелка херо мустафа отмениха зарята.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error: Съдържанието е защитено!