Президентът на РСМ: Остро осъждам палежа на Културния център на българската общност в Битоля

Нов живот

Остро осъждам палежа на сградата на културния център на българската общност в Битоля. Подобни деяния са провокация и не водят в посока на подобряване на отношенията с България, написа на страницата си във Фейсбук президентът на Република Северна Македония Стево Пендаровски.

Той призова компетентните институции да извършат бързо и задълбочено разследване, да вземат всички необходими мерки, да открият и санкционират извършителите.

Министерството на външните работи на Република Северна Македония остро осъди акта на умишлен палеж на входа на сдружение „Иван Михайлов“ в Битоля и смята, че това престъпление не е извършено случайно в ден, когато двете страни трябва да продължат диалога за преодоляване на отворените въпроси по пътя на европейската интеграция на Северна Македония, предаде БТА.

През нощта или рано тази сутрин бе запален Културният клуб „Иван Михайлов“ в Битоля. Изгоряла е табелата с името на Клуба-Иван Михайлов. Неизползваема е и входната врата на центъра.

Към Битоля пътуват българският министър на външните работи Теодора Генчовска, която е на двудневно работно посещение в Северна Македония, и посланикът на страната ни в Скопие Ангел Ангелов.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *