Лех Валенса смята, че ЕС трябва да се разпусне

Според Лех Валенса ЕС трябва да създаде нов съюз без Полша и Унгария.

Европейският съюз (ЕС) трябва да се разпусне и да създаде нов съюз с Франция и Германия в основата си, без Полша и Унгария. Това заяви в интервю, публикувано в събота за портала Interia, носителят на Нобелова награда за мир, бившият президент на Полша Лех Валенса, съобщава ТАСС.

„ЕС, вместо да прави компромис с Полша, трябва да се разпадне и за няколко минути да създаде нова общност, на основата на Германия и Франция, но без Полша и Унгария“, каза той.

Валенса изрази съжаление, че неговото мнение по този въпрос не е взето под внимание. „И това е проста идея: ако искаме да се присъединим към нов съюз, тогава на входа, освен права, ще трябва да приемем задължения. И така да ги определим, че триковете, които се случват днес, вече да не се повтарят“, каза той.

Според Валенса одобрението от Европейската комисия на полския национален план за възстановяване би било грешка. „В края на краищата, тези пари ще бъдат пропилени и откраднати. Без върховенство на закона няма смисъл да дарявате милиарди евро за нищо“, каза той.

Източник: Гласове

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *