Приятели на Джими учредяват годишна стипендия за студенти по изкуствата

Нов живот

Приятели на художника Джемал Емурлов, които финансираха изграждането на неговия барелеф, учредиха стипендия „Джими“. Всяка година един абитуриент от община Кърджали, приет във висше училище по изкуства, ще получи еднократна сума в размер на минималната работна заплата за страната.

Миглена Каменова получи стипендия миналата година

Радослав Милев, един от групата инициатори, припомни за „Нов живот“, че миналата година за първи път са подкрепили новоприет студент като са искали той да учи специалност, свързана с изобразителното изкуство. Връчили са стипендия на  Миглена Каменова, възпитаничка на Школата по изобразително изкуство към Общински детски комплекс и студентка в Пловдивския университет, специалност „Дизайн и печатна комуникация“. Сега са решили да разширят възможностите, като включат всички видове изкуства. Новоприети студенти в такива специалности могат да кандидатстват. Ако са повече от един, ще бъде отчетен социалният статус  на кандидата.

Нашият покоен приятел обичаше децата, дълги години работеше с деца като преподавател в Средно училище „Владимир Димитров – Майстора“. Със Стипендия „Джими“ ще продължим неговото дело младите хора да развиват своите таланти, добави Радослав Милев.

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *