Министър Гьоков: Пенсионерите да се готвят да си получат увеличението на пенсиите през август

Искам да предупредя пенсионерите, че вероятността да не си получат увеличените пенсии на 1 юли е голяма. Това каза социалният министър Георги Гьоков по Нова телевизия. Повишението с 10% и добавката от 60 лв. са минали в социалната комисия в парламента.

Имам притеснение, че във вторник, когато бюджетът на Държавното обществено осигуряване влезе в пленарна зала и на някои народни представители им замирише на избори и някой реши да прави напук, ще стане страшно, каза още Георги Гьоков.

Според него има 50% вероятност новите пенсии да се забавят и да бъдат изплатени между 7 и 20 юли. Ние в министерството и експертите от НОИ сме си свършили перфектно работата, всичко зависи от технологичното време, каза още Гьоков. Той предвижда актуализацията на парите на възрастните хора от 1 октомври. Тогава обаче се предвиждало въвеждане на справедливост – сближаване на новите и старите пенсии.  Тогава средното увеличение за 750 000 пенсионери ще е с 15%, уточни министърът.

Като се обърне колата пътища много. Не съм съгласен с тезата, че някои външен посланик имат въздействие върх българския политически живот. Правителството го събори ИТН с некоректните си искания по бюджета, а другата част от мотивите им – Северна Македония, убеден е  Георги Гьоков.

Гьоков добави, че е привърженик на машинния вот, като няма да отстъпи от това си мнение.

Машинното гласуване е единственият изход да няма фалшификации и измами по време на изборите, изтъкна социалният министър в оставка.

Той уточни, че България не дава оръжия за Украйна, а ако някои твърди обраното да покаже документи. За Гьоков е странно как всички се занимават с проблем, който не е чак толкова актуален. Президентът трябва да е загрижен дали ще е приет бюджета, а не за оръжията за Украйна. Това са едни политически престрелки, които няма да доведат до добро решение за българите, каза Гьоков.

Той изтъкна, че закъсняваме за намаляване на цените, отстъпките за българске граждани, за хляба, за нафтата и горивата.

Политическата нестабилност няма да доведе до нищо добро, посочи Гьоков. По думите му заради политическ боричкания ли трябва да решим пенсионерите с подкрепа.

Пенсионерите да се готвят да си получат увеличението на пенсиите през август, каза Гьоков.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *