Най-малките волейболисти на АРДА играят във финалите за републиканската купа

Божидара АНГЕЛОВА

В края на тази седмица започват финалите на републиканското първенство по волейбол за момчета до 13-годишна възраст. Кърджали е домакин на един от трите турнира. Малките волейболисти на АРДА ще се изправят срещу 5 отбора в нашата група. Това са: Перник, Омуртаг, Локомотив Червен бряг, Хебър Пазарджик и Люлин София. В два от дните отборите ще имат по два мача, а на третия ден – по един мач. Общо всеки отбор ще изиграе по пет мача. Системата е всеки срещу всеки.

За отбелязване е, че 13-годишните волейболисти на АРДА са първенци на регион Странджа, а Люлин София е водач в софийския регион. Останалите отбори са се класирали на втори и трети места в съответните групи. По тази причина най-сериозен съперник на нашите момчета е тимът на Люлин София.

Финалите са организирани в 3 групи по 6 отбора, като другите два турнира ще бъдат в Разлог и в Смолян. Първите две двойки от тези три групи ще определят отборите, които ще играят във финалната шестица. В зависимост от класираните отбори, допълнително ще бъдат определени градовете, в които ще се състоят срещите.

Очакваме нашите волейболисти да се справят така, както досега по перфектен начин. Треньор на отбора е Елин Карабашев. Съставът е изграден от прекрасни, надеждни и с бъдеще състезатели, които очакват публиката на 2, 3 и 4 юли да изпълни зала „Арпезос“ и да подкрепи участието им във финалите.

 

 

 

1 Отговор

  1. Анонимен каза:

    Отборът на ВК Кирково 15, също игра на финалите на държавното първенство по волейбол за момичета до 13 години, но за тях никой не пише. А те се представиха достойно и много малко не им достигна, да се класират за суперфинала в Стара Загора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *