Сиделя и Цветелина от Ардино показаха извънземен тенис, спечелиха пет медала на Балканиадата

Валентина ИВАНОВА

В черноморския курорт „Албена“ се проведе  Балканското първенство по тенис на маса – отборно и индивидуално за кадети и кадетки до 15 години и за юноши и девойки до 19. Представените държави бяха България, Сърбия, Косово, Северна Македония, Албания, Черна гора, Румъния, Молдова, Турция, Гърция и Босна и Херцеговина.

Българският национален отбор кадети спечели бронзовите медали в отборната надпревара. Кадетките, водени от Бейхан Емин, който е треньор и на Спортен клуб по тенис на маса „Юнак“ – Ардино, заеха 5-то място. Капитан на състава бе Сиделя Мутлу, състезателка от същия клуб. Тя спечели шампионската титла на двойки при кадетките и бронзов медал на смесени двойки. Талантливата родопчанка показа прекрасна игра и заслужена се качи два пъти на почетната стълбичка.

Юношите и девойките до 19 години на България завършиха четвърти. Цветелина Георгиева, една от най-титулуваните тенисистки на Ардино бе капитан на националките, макар че бе най-млада сред тях. Тя предизвика фурор като спечели три бронзови медала в индивидуалната надпревара, на двойки и на смесени двойки.

Балканиадата е поредното състезание, където тенис-школата на Ардино отново показа, че е на световно ниво. И двете участващи състезателки по нищо не отстъпваха на водещи отбори в Европа, показаха извънземен тенис. А Бейхан Емин получи заслужено уважението на треньорския и съдийски елит на най-голямото състезание на Балканите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *