Фирма „Кяшиф“ вдига нов завод в Джебел

  • В него известната машиностроителна компания ще произвежда едрогабаритни и специални хидравлични цилиндри
  • Процесът ще е автоматизиран и роботизиран, ще работят около 50 души
  • Новата инвестиция ще позволи клиентът да поръчва комплексно тук всички цилиндри, необходими за една машина, независимо от размерите им

Валентина ИВАНОВА

В производствената база на машиностроителната компания Кяшиф в Джебел започна изграждането на нов завод. В него ще се правят едрогабаритни и специални хидравлични цилиндри. Те ще бъдат с вътрешен диаметър от 50 до 500 мм, ход до 6000 мм и налягане до 700 бара. Цилиндри с подобни размери се ползват в минно-добивната промишленост, фериботи и др. и работят в тежки условия.

Очаква се годишното им производство да достигне 50 хиляди броя. То ще бъде напълно автоматизирано и роботизирано, човешката намеса ще бъде сведена до минимум. Ще работят около 50 души.

Застроената площ по проект е 4252 кв. м. Заводът ще бъде напълно самостоятелен и независим от досегашните два, ще има обособени всички производствени участъци – рязане, механична обработка, заваряване, монтаж, изпитание, боядисване. Предвидено е да има собствено захранване с газ, вода и електричество.

Построяването на този завод е част от стратегията на фирмата да предлага на клиентите си комплексно обслужване, т.е. клиентът ще може да поръча на Кяшиф всички цилиндри, необходими за една машина, независимо от техните размери.

Едрогабаритни и специални цилиндри не се произвеждат на много места в Европа. Почти няма фирми, предлагащи комплексно обслужване, каквото „Кяшиф“ ще обезпечи през 2025 година, когато новият завод ще заработи.

Припомняме, че джебелската фирма е европейски лидер в производството на хидравлични цилиндри. Зад висококачествените продукти стоят над 40 години опит и знания.

Основна цел на компанията е да удовлетворява високите изисквания на клиентите, да предоставя комплексно обслужване на приемливи цени, както и да поддържа високо качество, съблюдавайки всички стандарти и договорни условия. В момента производствените мощности са разположени на 53 000 кв.м застроена площ и се състоят от два напълно самостоятелни завода за производство на малки цилиндри и цилиндри със средни размери.

През последните две години във времена на пандемия много фирми фалираха или редуцираха своето производство, съкращаваха персонал. В същото време машиностроителната компания „Кяшиф“ отчете ръст на продажбите, назначаваше хора и продължава да търси още работна ръка. Дори пристъпи към толкова сериозна инвестиция, каквато е изграждането на още една производствена мощност.

1 Отговор

  1. Айше каза:

    браво

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *