Танцов състав Пъстра китка от Крумовград грабна златния медал на Евро Фолк

Нов живот

XVIII Международен фестивал „Евро Фолк – Черно море 2022“ се проведе през периода 22 – 26 юни 2022 г. в Китен и Приморско под егидата на Европейска асоциация на фолклорните фестивали. Той премина под красивото и родолюбиво мото „Зад нас е паметта на предците ни, пред нас са очите на децата ни!“.

Танцов състав „Пъстра китка“ от Крумовград с ръководител Йорданка Мамирева се завърнаха със  златен медал – Първо място и присъдено звание Танцов състав – Лауреат Първа степен. На състава са присъдени званието „Носител на Почетен знак на Музикални празници Евро Фолк“ и най-висока оценка на продуцентите и журито на фестивала. Изпълненията на състава се оценяват като съдържащи високи художествени стойности и въздействащ заряд, заслужаващи да се изнесат пред българска и световна публика.

Танцовите състави към училището са част от богатата гама извънкласни дейности. С непресъхващ интерес младите танцьори и техните ръководители събират, пресъздават и съхраняват фолклорното изкуство на предците си. Пример за това е и „Пъстра китка“ с ръководител г-жа Йорданка Мамирева – състав с множество призови места от национални и международни фестивали и състезания.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *