Севен Емилов с корени от Млечино в първия си гол за шведския „Фалкенберг“

Гюнер ШЮКРИ

18-годишният футболист Севeн Емилов, чиято майка е от ардинското село Млечино, вкара първия си гол в професионалния футбол на Швеция. Младият талант реализира за тима си от „Фалкенберг“ при победата над „Енгелхолм“ със 7:0 в мач от 14-ия кръг на Първа Дивизия – Юг.

Във временното класиране „Фалкенберг“ се намира на 7-мо място с 24 точки актив. Лидер е отборът на „ГАИС“ с 33 точки.

„Много съм щастлив, че отбелязах първия си гол в професионалната си кариера“, споделя Емилов. Той уточни, че предстои лятна пауза в първенството и ще дойде в родния си ардинския край, за да уважи големия мюсюлмански празник Курбан Байрам.

Севен Емилов е роден на 5 август 2003 година в шведския град Варберг. Баща му Севтин Емилов е от Кърджали, а майка му Мюбера Ферад е от Млечино. Севен започва да тренира футбол на 4-годишна в детския отбор на родния си град. На 10 години талантът му е забелязан от „Малмьо“, „Барселона“, „Челси“ и „Уест Хям“, но до трансфер не се стига поради отказа на родителите му да се преместят в друг град. Севен остава в родния си град Варберг и  играе до 15-годишна възраст в детския и юношеския отбор. На 15 години преминава в редиците на юношеската футболна академия на „Фалкенберг“. Доброто му предствяне там е забелязано от треньора на мъжкия отбор.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *