Волейболистките на „Кирково 15”  завоюваха седмо място в страната

Валери НЕДЯЛКОВ

Отборът на „Кирково 15” – момичета до 13 години се класира на седмо място в републиканското първенство по волейбол. Осемнадесетте отбора, достигнали до финала, бяха разделени в три групи по шест отбора. Срещите от групата, в която попадна отборът на „Кирково 15”,  се играха в Тополово. Момичетата на треньора Динко Николов победиха категорично „Велбъжд” /Кюстендил/, „Тони спорт” /Берковица/ и „Добруджа” /Добрич/. Изпуснаха „Левски” София след като в първия гейм водеха с 19:13. Играта бе разстроена след като бе прекъсната. В последния мач отстъпиха на домакините от Тополово.

Седмо място в страната за нас е голям успех. Играе се на професионално ниво. Борим се с най-големите волейболни школи, каза Динко Николов.

Заслугата за седмото място е на Айлин Юсуф, Адриана Чанева, Вера Кунджева, Габриела Мандраджиева, Дамла Ибрахим, Елеонора Баковска, Елис Чалъм, Изабела Митева, Камелия Хаджиева и Мирена Топчиева.

Републикански шампион е отборът на ЦПВК /Централен Полицейски Волейболен Клуб”, следван от „Левски” /София/ и „Марица” /Пловдив/.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *