И най-големите славейковци казват: „Здравей, ваканция!“

С традиционното тържество приключи учебната 2021-2022 година за учениците от 7 до 11 клас на СУ „Петко Рачов Славейков“. Верни на своите обичаи и доказани практики, гимназистите от Ученическия парламент с председател Деница Георгиева подредиха грамотите и наградите за отличниците и издигналите престижа на училището, направиха щанда за благотворителната домашна лимонада, подготвиха празничната програма и … възстановиха барбекюто като традиция на 30 юни.
120 грамоти за пълен отличен успех и за изключителни изяви, както и няколко колективни награди връчи директорът Милко Багдасаров в днешния ден. В изказването си той поздрави седмокласниците за добрите резултати на външното оценяване и им пожела да се класират там, където желаят, по време на наближаващия прием в специализираните паралелки. Директорът излезе на сцената с пристигналата за тържеството Преслава Митева – председател на Ученическия парламент преди 3 години, която също поздрави присъстващите и ги увери, че е напълно вярна репликата: „Веднъж славейковец – завинаги славейковец“.
За музикалната програма се погрижиха деветокласниците Карина Чолакова и Константин Чаушев, които създадоха много настроение, особено с изпълнението на култовата песен „Черната овца“.
Непосредствено до сцената младежите отново подготвиха мястото за домашната лимонада, която правят и продават с благотворителна цел. Както и на 15 юни, така и днес, постъпленията от лимонадата отиват за лечението на 9-годишната Мелани Григорова от Перник. От двата дни гимназистите събраха общо 960 лева, които ще внесат по сметката на майката на детето.
Ароматът на скара събуди квартала за първи път от няколко години. Момчетата от Ученическия парламент по своя инициатива възстановиха традицията да правят барбекю в последния учебен ден, прекъсната по различни причини в последните години.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *