Учител от Икономиката с награда за дигитално новаторство

Пламена Дюлгерова, учител по професионална подготовка в ПГИ „Алеко Константинов“ – Кърджали, бе класирана на трето място в конкурса на БАИТ „Дигитални новатори в образованието“ 2022 г. Наградата е в категория Практическа насоченост на преподаването по информационни технологии и бе връчена от заместник-министъра на образованието и науката Мариета Георгиева.

Конкурсът „Дигитални новатори в образованието“ се организира от Българската асоциация по информационни технологии (БАИТ), с подкрепата на Министерството на образованието и науката. В състезанието участваха 91 учители от цялата страна, а 12 от тях бяха отличени. На официална церемония на 29.06.2022 г. в ТехноМеджикЛенд  преподавателите получиха своите грамоти . Наградите бяха в четири категории –  „Технологични иновации“,  „Интерактивност при преподаването“, „Практическа насоченост на преподаването по информационни технологии“ и „Мултиплициране на иновативните учебни решения“.

Заместник-министърът на образованието и науката Мариета Георгиева пожела на учителите да имат самочувствие и вяра в себе си. „Чудесно е, че повече от половината отличени са учители в основни училища и не малко от тях са начални учители. Това е моментът, в който трябва да „събудим“ децата и да им дадем силата в дигиталния свят. Това е възрастта, в която трябва да ги направим  любопитни, търсещи, мислещи, създаващи алгоритми и идеи“, каза още зам.-министърът на образованието и науката.

Поздравяваме госпожа Пламена Дюлгерова за достойното представяне  и ѝ пожелаваме да покорява нови дигитални върхове!

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *