Асена Чолакова от Волейболен клуб  „Кирково 15” преминава в „Марица” /Пловдив/

Валери КОВАЧЕВ

От есента младата талантлива спортистка Асена Чолакова от Волейболен клуб „Кирково 15” /Кирково/ преминава в „Марица” /Пловдив/. Тя е от Дрангово. Тази година завърши девети клас в Средно училище „Никола Й. Вапцаров” в Бенковски.  Тренира  волейбол от четвърти клас. Играла е в отбори от различни възрасти при момичета и кадетки. Откритие е на известния във волейболните среди дългогодишен треньор Динко Николов от Кирково.

Асена Чолакова играе като либеро. На този пост ще остане и в „Марица” /Пловдив/. Вече има няколко индивидуални награди от турнири и първенства. Обявявана е за най-добро либеро на състезания в Аспарухово във Варна през 2019 г., в Маноле, община Марица през 2018 г. и в Любимец през 2019 г. На турнира „Яворов” в Чирпан през 2021 г. получава отличие за най-добър разпределител.

От септември ще уча в Спортното училище в Пловдив. Имам подкрепата на родителите ми и на треньора Динко Николов, при когото започнах да тренирам. Все още не познавам Спортното училище, но съм тренирала в неговата спортна зала. Обичам да спортувам. Мечтата ми е да играя в голям отбор и да постигна големи успехи, казва Асена Чолакова.

Преминаването на Асена в „Марица” е голям пробив за нашия клуб. Беше забелязана от треньорите на „Марица” в турнирите, в които сме участвали заедно. Тя обича волейбола, притежава талант, надявам се да продължи да го развива. Пожелавам й успех в новия клуб. Интерес има и към други наши момичета. Женската волейболна школа на „Марица” /Пловдив/ е водеща в страната. Има много националки в различни формации, очаквам и Асена да се присъедини към тях, казва Динко Николов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *