„Диана експрес“, Райна и Гюлбен Ерген се включват в международната среща на момчилградчани

Легендарната рок група „Диана експрес“, популярната певица Райна и турската мегазвезда Гюлбен Ерген ще се включат в Международната среща на момчилградчани „Момчилград винаги в сърцето ми“. Тя ще се проведе от 25 до 30 юли и се очаква в родопския град да пристигнат хиляди местни хора, пръснати по цял свят. Срещата ще бъде открита с концерт на една от най-обичаните български групи „Диана Експрес“. Митко Щерев и бандата му ще свирят в градския парк „Нури Адалъ“ от 20 часа на 25 юли. Преди концерта от 9 часа на стадион Хасан „Семерджи“ ще се проведе турнир по мини футбол за деца. В 17 часа в градския парк ще бъдат открити две изложби – „Забележителностите на община Момчилград“ и „Старият Момчилград“. Проявите във втория ден от срещата започват от 9,30 часа, когато на стрелбището до село Прогрес ще има състезание по стрелба. Турнир по окей ще се проведе от 11,30 ч. в кафе „Пилето“ от 11:30 часа. Представяне на книга за здравеопазването в Момчилград, автор първият детски лекар д-р Георги Георгиев ще бъде в Балканска библиотека „Иляз Ходжа“ от 18:00 часа. От 20 часа в градския парк ще има концерт с участието на група от република Турция.
На 27 юли е предвиден турнир по тенис на маса в спортна зала СКТМ „Родопи” от 9 часа. Втори турнир – по спортен бридж, ще има в кафе „Орхи“ до автогарата от 17 часа. В третия ден от срещата в градския парк от 19 часа ще се проведе тематична вечер за децата на Момчилград. В нея са предвидени вълшебни работилници, шоу програма със специалното участие на театър „Пан“,  фейс арт – рисуване върху лица,  изложба на детски рисунки „Моите детски мечти“. Пак в парка от 20 часа ще се проведе Вечер на толерантността.
Програмата на 28 юли започва с турнир по дартс, който ще се проведе от 12 часа в спортна зала  „B-Games“. От 17 часа ще се проведе турнир по шах за любители в Балканска библиотека „Иляз ходжа“. В същия час в градския парк ще бъде открита изложба на занаятите и изкуствата на майстори от Бурса. Вечерта ще завърши с рок концерт на „Little Big Band” и джем сешън с бивши членове от група „Петлите“ и момчилградски рок музиканти. Проявата е насрочена за 20 часа в парк „Нури Адалъ“.
В предпоследния ден от срещата в игрална зала „Солидланд“ от 12 часа ще  се проведе турнир по билярд. От 18 часа в  НЧ „Нов живот“ ще има премиера на документалния филм „Дните на Мустафа Кемал в София 1913-1915“ с автори журналистът Нахиде Дениз и режисьорът от Турция Уфук Каракаш. Денят ще завърши с концерт на популярната певица Райна, който ще се проведе от 20 часа в градския парк. През целия ден, както и на следващия в центъра на града жителите и гостите на Момчилград це могат да опитат от специалното момчилградско чеверме.
За последния ден от международната среща е предвиден ретро парад на автомобили. Уникални класически автомобили ще могат да бъдат разгледани в парк „Нури Адалъ“ от 10 часа. Пак там от 12 часа ще се проведат настолни игри.
Срещата ще бъде закрита с голям концерт на стадион „Хасан Семерджи“, който ще започне от 19,30 часа. В спектакъла ще се включи трупа за съвременно изкуство „Танца на вятъра“, поздрави и приветствия ще произнесат почетни граждани на община Момчилград и официални гости. След тях на сцената ще се качи мегазвездата Гюлбен Ерген от Турция. Международната среща на момчилградчани ще бъде закрита с ефектно светлинно шоу с дронове, което не е правено досега в Източните Родопи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *