Удължават програмата за топъл обяд в община Кърджали до 9 септември

Нов живот

До 9 септември 2022г. е удължен срокът за предоставяне на топъл обяд в Община Кърджали.

Проектът „Топъл обяд в условия на пандемия от COVID -19“ е финансиран от Фонда за европейско подпомагане на най- нуждаещите се лица по Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане 2014-2020 г.  в резултат от инициативата на Европейската комисия за  преодоляване на последствията от кризата чрез механизма REACT-EU .

Стойността на проекта е в размер на 2 623 918,77лева. Срокът за изпълнението му от  18 януари 2021 г. до 9 септември 2022 г. вкл.

Топлият обяд включва – супа, основно ястие, хляб и поне веднъж седмично десерт.

Предоставя се на 2100 лица от следните целеви групи:

Лица без доходи или с ниски доходи под линията на бедност – хора в затруднение, поради влошената икономическа обстановка в страната, хора, които поради възрастта си или налични увреждания са в по-висок ръст от заразяване и неблагоприятно протичане на инфекцията.

Лица, поставени под карантина – без доходи или с ниски доходи под линията на бедност и нямат близки, които да им окажат подкрепа.

Лица, обект на социално подпомагане, за които е установена нужда от допълнителна подкрепа и в условията на извънредна епидемична обстановка, са в невъзможност да задоволят основните си жизнени потребности.

Приемът на заявления-декларации остава отворен и ще се реализира през целия период на изпълнение на проекта.

Заявления се приемат всеки работен ден от 08.30 ч. до 12.00 ч. и от 13.00 ч. до 17.00 часа в Домашен социален патронаж–Кърджали, в общинска администрация, ст.113 и 107 и в кметствата по населените места.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *