Златните тенисистки на Ардино отиват на Европейско в Белград

Валентина ИВАНОВА

Две от златните момичета на ардинския спортен клуб „Юнак“ тръгват за столицата на Сърбия Белград, където на 6 юли 2022 година започва Европейското първенство по тенис на маса за различни възрастови групи.

При 15-годишните Сиделя Мутлу е капитан на националния отбор на България. Една от най-талантливите тенисистки в страната записа незабравимо участие на приключилата преди дни в „Албена“ Балканиада, спечелвайки златото на двойки и бронза на смесени двойки.

Сиделя тръгва за Сърбия подготвена добре и със самочувствие от постигнатите успехи през последния сезон.

В Белград ще се проведе и шампионатът на Стария континет в по-горната възраст – до 19 години. В отбора е най-титулуваната състезателка на ардинския клуб Цветелина Георгиева. Тя пък се завърна от балканските игри с три бронзови медала – индивидуално, на двойки и на смесени двойки. Сега също е амбицирана да покаже какво може, без да се притеснява, че е сред най-младите в нейната възрастова група – едва на 16 години е.

Сиделя Мутлу, Цветелина Георгиева и Фунда Байрямова през сезон 2021/ 2022 постигнаха исторически требъл, спечелвайки три шампионски титли отборно във възрастовите групи до 15 години, до 19 години и до 21 години. Те станаха и вицешампионки във Висшата лига при жените, макар че са едва по на 15-16 години.

Трудолюбието и дарбата на момичетата се съчетава с компетентното ръководство и  постоянството на треньора Бейхан Емин, който изгражда в тях любов към красивата игра, хъс за победа и нареди Ардино и България на европейската карта на тениса на маса.

Той е треньор и на националния отбор на 15-годишните, с които се надява на добро представяне в Белград.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *