Премиера на авторски танцов спектакъл за ябълката на раздора се състоя в НЧ „Обединение 1913”

На 10.07.2022 г. от 18.00 часа в залата на НЧ „Обединение 1913” бе премиерата на танцов спектакъл „НАРА” с автор, хореограф – постановчик Огнян Камишев. Спектакълът е осъществен с подкрепата на Национален фонд „Култура” по програма „Творчески инициативи 2021” в партньорство с  НЧ “Обединение 1913”.

„НАРА”  интерпретира темата за любовта, верността и приятелството. В основата на спектакъла е библейският сюжет за ябълката, която бог дава на хората и която се превръща в ябълка на раздора /в нашия случай ябълката е нар/. Действието се развива в двора на крал Луи 14 и включва 6 картини. Някои от тях са хумористични, други – драматични. Основната идея на спектакъла е да покаже какво се случва с хората, когато любовта си отиде.

Музиката е на композиторите Пучини, Берлиоз, Менделсон, Моцарт. Сюжетът, подборът на музиката, хореографията на танците са авторски – на Огнян Камишев. Спектакълът е реализириран от танцьори-самодейци – общо 11 – 9 от тях са възрастни и 2 са деца. Всички са участници в Арт балет към НЧ „Обединение 1913”. Проектът дава възможност на самодейците да се почувстват като истински артисти, като участват в цялостен артистичен проект, със собствен сюжет, сценография, костюми и т.н.

Направен е цялостен запис на спектакъла, който ще бъде публикуван в Интернет. По този начин той ще достигне до по-голям брой зрители. Проектът е насочен към широка аудитория – хора от различни възрасти, защото музиката в основата му е популярна, картините се сменят бързо, има хумористичен елемент.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *