Машиностроителна компания Кяшиф стъпва в Кърджали

Валентина ИВАНОВА

В приятелска и непринудена обстановка в Джебел инж. Кяшиф Кяшиф и Александър Рангелов положиха подписи под предварителния договор, с който известната машиностроителна фирма закупува новопостроената сграда в Кърджали, собственост на „Интърнешънъл Пауър Съплай“ (IPS). Обектът се намира на главния път за Момчилград, срещу бензиностанция ОМВ.

Със стъпването си в областния център „Кяшиф“ ЕООД прави историческа крачка в своето развитие. От създаването си преди повече от 40 години до днес тя разгръща своята дейност в Джебел, изграждайки три завода за различни размери хидравлични цилиндри. С качествената си продукция се превърна в европейски лидер в това производство.

„Интърнешънъл Пауър Съплай“ е позната като компания за умни елмрежи. Тя е със седалище в София и разработва високотехнологични системи за децентрализирано електрифициране в отдалечени и труднодостъпни райони, оперира и в райони с изградена електропреносна мрежа. Най-често секторите на приложение са нефто- и газодобив, енергетика, отбрана, телекомуникации, земеделие и др.

Сградата в Кърджали

След първия си завод в столицата, в желанието да разшири дейността си през 2019 година изгради обект в Кърджали. Междувременно бизнес плановете на компанията се промениха в друга посока, производството в Източните Родопи не се реализира и сградата остана неизползваема.

«Кяшиф» ЕООД и „Интърнешънъл Пауър Съплай“ са изградени като семейни фирми. Затова на подписването на договора присъстваха и синът на инж. Кяшиф – Месру, и дъщеря му Сибел, участвала в предварителните преговори за осъществяване на сделката.

2 Отговори

  1. Манол каза:

    Хаирлия да е за всички! И нека да заплащат труда на работниците както подобава!
    Например ако тази фабрика е в София или Пловдив хората ще получават двойно повече. По този начин младите няма да ходят в Европа. Проумейте го, разберете го. В региона селата се обезлюдяват и изчезват невъзвратимо.

  2. Иванов каза:

    В Кяшиф плащат по-добре от София , както в Европа .
    Може да се убедите , двама президенти на България посетиха фирмата .
    Моля прочетете техните отзиви , тук Нов Живот .

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *