С фотостудио и очила за виртуална реалност Дънди привлече интереса на изложението Произведено в Крумовград

Валентина ИВАНОВА

Най-големият инвеститор в региона „Дънди Прешъс Металс“ участва в изложението „Произведено в Крумовград“, което се проведе като част от проявата „Среща на крумовградчани от близо и далеч“.

За разлика от местните производители на храни и дрехи, златодобиващата компанията не продаваше нищо на своя щанд, но привлече малки и големи с атрактивното фотостудио, където всеки можеше да си направи моментна снимка на избран фон от Ада тепе. Най-любознателните си сложиха спезиалните очила с вирутална реалност, представяйки разходка из подземния рудник на компанията в Челопеч.

Гергана Тодорова, ръководител отдел „Комуникации“, обясни причината голям инвеститор като «Дънди» да се нареди на площада до производителите на сирене и мед. Идеята е да се покаже на повече от жителите на града какво представлява производството, как се добива златосъдържащ концентрат в находище „Ада тепе“ и как фирмата се грижи за хората и околната среда.

Много рядко някой би свързал един рудник с биоразнообразието. А ние вече 10 години се грижим за два вида защитени костенурки – шипоопашатата и шипобедрената, защитени от Берлинската конвенция и Закона за биоразноожразието.

Обясняваме също как депонираме отпадъците от нашето производство по един иновативен метод, изграждайки т.нар. интегрирано съоръжение за съхранение на минни отпадъци, както и последваща постъпателна рекултивация. Всеки не е запознат с детайлите, затова участваме на това изложение, за да разкажем повече. Така у тях няма да останат съмнения за нашето производство и за грижите, които полагаме за околната среда, добавя Тодорова.

Другата причина за участието на «Дънди» в изложението да се срещне очи в очи с местни производители, които биха могли да кандидатстват във Фонда за подпомагане на микро, малък и среден бизнес, който е създаден от златодобивната компания и община Крумовград през 2019 година.

Подкрепата на предприемачеството е част от отговорната политика на „Дънди“ в общината и е ориентирана към устойчивото развитие на икономиката в региона.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *