COVID-19 прогноза за Кърджали на 100 хил  Ниво 1 Днес (25); 28/09 (27 ↓) ; 29/09 (27 ↓) ; 30/09 (25 ↓)

Министерството на отбраната на Република Северна Македония потвърди, че страната е дарила танкове трето поколение на Украйна

Министерството на отбраната и въоръжените сили на Република Северна Македония потвърдиха, че страната е дарила на Украйна трето поколение танкове, съобщи МИА.

Без да уточни броя на дарените на Украйна танкове, министерството на отбраната на Република Северна Македония заяви пред МИА, че танковете са неконкурентни и несъвместими със стандартите на НАТО и ще трябва да бъдат използвани допълнителни ресурси в предстоящия период за тяхното разрушаване.

Северна Македония вече дари военна техника за Украйна няколко пъти в съответствие с техните искания и нужди и в координация със съюзниците от НАТО, заяви министерството на отбраната в Скопие. Република Северна Македония като надеждна членка на НАТО, в съгласие със съюзниците и партньорите, зачитайки териториалната цялост, суверенитета и правото на самоотбрана на Украйна, като същевременно строго осъжда агресията на Русия срещу Украйна, взе решение за изпращане на министерството на отбраната на Украйна на определено количество материални средства, посочиха от ведомството.

Сръбската телевизия РТС съобщи, че конвой от македонски танкове Т-72 е потеглил в четвъртък към Украйна. Става въпрос за танкове трето поколение от батальон, който скоро ще бъде разформирован. РТС отбелязва, че в арсенала на македонската армия има 31 танка от този тип. Те били дадени на властите в Скопие през 2000 г. от Русия по време на бунта на албанците.

Източник: БТА

1 Отговор

  1. Анонимен каза:

    На времето на Р. Македония нали нашият президент Жельо Митев Желев им подари 2 400 български танка щото на българската армия не и трябваха. Та танковете бяха повече от населението им.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.