Тази вечер започва първото издание на Емона Рок Фест 2022

Тази вечер стартира първото издание на Емона Рок Фест 2022. Музикалното събитие ще се проведе на брега на язовир Кърджали, в Зоната за отдих и туризъм, непосредствено до кораб-ресторант „Емона“. Организатор на феста е собственикът на култовия кораб Мирослав Шопов.

В първата вечер на плаващата сцена ще се изявят групите Olden Beat от Кърджали и пловдивската Попа & the Boogies. И двете банди нямат нужда от представяне, тъй като са известни на кърджалийската публика с многобройните си участия. Свирят качествена рок музика и създават истинско преживяване за любителите на този стил.
Втората вечер, на 31 юли, в неделния залез ще забият любимците на българската рок сцена – група Б. Т. Р. Те ще изнесат самостоятелен концерт, включен и в лятното им национално турне.
Концертите и в двете вечери започват около 21 часа. Добре дошли са всички рокаджии независимо дали имат запазени места в ресторанта. Организаторите обещават сцената да бъде изненадващо нестандартна и да има видимост към нея и от паркинга пред „Емона“.
Събитието е включено в културния календар на Община Кърджали.
Рок фестът има за цел и да отпразнува 10-тата годишнина от откриването на обновения кораб-ресторант. На 31 юли 2012 година той отвори врати след тотално преобразяване и смяна на начина на работа, управляван този път от своя собственик. За изминалите 10 години усилията са насочени към непрекъснато подобряване на организацията на работа, стила и качеството на обслужване. Особено допринесе за това успешното участие на „Емона“ в предаването „Кошмари в кухнята“. Неслучайно шеф Манчев нарича кораба флагман на предаването и се гордее с него, както неведнъж е споменавал.
Очакванията на организаторите за двете вечери на рок феста са за много настроение, истинско забавление и споделени рок емоции. Така ще решат дали да го превърнат в традиция и да се провежда всяка година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *